Jambonlu Omlet
4 Yumurta
5 Dilim tavuk jambonu
1 Küçük kabak
4-5 Küçük boy mantar
1 Taze soğan
3 Diş sarımsak
Birkaç dal maydanoz
Sıvı yağ, tuzot, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Yapılışı: İnce doğranmış taze soğan ve sarımsakları sıvı yağ ile birlikte soteleyin. Yarım ay şeklinde kesilmiş kabağı ekleyip yumuşayana dek kavurun. Dilimlenmiş mantarı koyup kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş maydanozu ve küp kesilmiş jambonu katıp 1-2 dakika kavurun. Tuzotu, baharatları katıp karıştırın. Ayrı bir kapta biraz tuzotla yumurtaları çırpın. Tavaya çırpılmış yumurtayı döküp yumurtalar pişene dek omleti pişirin.
Yorumlar