Tavuk Pirzola
2 Tavuk pirzolası
1 Yemek kaşığı soğan suyu
1 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Salçalı Patates Püresi İçin:
2 Büyük patates
1 Çay bardağı süt
2 Tatlı kaşığı salça
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, karabiber, tuz
Ayrıca:
Domates dilimleri
Kıvırcık yaprakları
Hamburger ekmeği
Yapılışı: Soğan suyunu, sıvı yağı, sütü, tuzu, karabiberi, pul biberi, kekiği karıştırın. Tavuk pirzolaları hazırlanan sosa bulayıp 2-2,5 saat buzdolabında dinlendirin. Patatesleri soyup yıkayın ve irice küp kestikten sonra haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzdükten sonra süzgeçten geçirip püre haline getirin. Margarin ve biraz sıvı yağını tencereye alıp, margarini eritin. Salçayı yağa ilave edip kavurun. Patatesi, sütü, tuzu, karabiberi tencereye koyup püre kıvamına gelene dek karıştıra karıştıra pişirin. Tavukları kızdırılmış yağda (çok fazla yağ kullanmadım) kızartın. Hamburger ekmeklerini ikiye kesin. Ekmeklerin alt katlarına salçalı patates püresinden sürün. Üzerlerine kemiğinden ayrılmış tavuk etlerini, domates dilimlerini, kıvırcık yapraklarını ve ekmeklerin üst kapaklarını koyduktan sonra sıcak ikram edin.
Yorumlar