Patatesli Tepsi Böreği
5 Yufka
1 Su bardağı süt
3 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 Kâse küp kesilip haşlanmış patates
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı acılı ve acısız karışık biber salçası
1 Soğan
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı: Sütü, yumurtaları, 1 çay bardağı sıvı yağı birlikte çırpın. İçi için, tencereye yağları alıp margarini eritin. İnce doğranmış soğanı yağa ilave edip pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyip salçaları da kavurun. Patatesleri, tuzu, baharatları katıp karıştırın. İri parçalara kesilmiş yufkaların yarısını aralarına sütlü karışımdan sürerek tepsiye koyun. Üzerine patatesli içi yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye koyun. En üstüne de kalan sütlü karışımı ve yumurta sarısını sürün. Patatesli tepsi böreğinin üstüne çörekotu serpip fırında pişirin.
Yorumlar