Parça Çikolatalı Kek ve Ayvalı Truff




2 Çay bardağı şeker

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Su bardağı süt

2 Yumurta

1 Çay bardağı kuru üzüm

1 Çay bardağı parça çikolata

1 Limon kabuğu rendesi

Yarım limonun suyu

1 Yemek kaşığı kakao

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Aldığı kadar un

File fındık

Yapılışı: Şekeri, sütü, yağı, yumurtaları bir kaba alıp birlikte çırpın. Parça çikolatayla üzümü ilave edin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Limon suyuyla limon kabuğu rendesini de kek hamuruna karıştırın. Hamurun yarısını yağlanmış tepsiye dökün. Kalan yarısına kakaoyu ve biraz sütü katıp karıştırın. Kakaolu hamuru da tepsiye döküp çatalla mermer şekli verin. Üzerine file fındık serpip fırında pişirin.

Ayvalı Truff

Ayvayı soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Ayva rendesini az su ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ayva soğuyunca içine ufalanmış parça çikolatalı keki (artmış kekten yaptım), biraz sütü katıp karıştırın. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yuvarlak şekiller verip hindistan cevizi rendesine bulayın.

Yorumlar