Elmalı Armutlu Crumble
2,5 Elma, 2 sert armut
Yarım çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Avuç dövülmüş ceviz
Üzeri İçin:
100gr. Soğuk tereyağı
2 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 Vanilya
Yapılışı: Meyveleri yıkayın, soyun, temizleyin ve küp küp doğrayın. Meyvelere yarım çay bardağı şekeri, cevizi, tarçını ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kabına meyveleri koyup yayın. Bir kaseye şekeri, unu, yağı, vanilyayı koyup karıştırın. Tereyağlı karışımı meyvelerin üzerine koyup, eşit şekilde yayın. Fırında pişirdikten sonra ılık olarak, vanilyalı dondurmayla birlikte ikram edin.
Yorumlar