Bamyalı Sebze Zeytinyağlısı


Tencereye sırasıyla ince dilimlenmiş havucu, küçük doğranmış taze fasulyeleri, küçük küçük dilimlenmiş pırasayı, küp küp doğranmış mantarı, bamyaları, küçük küp doğranmış patatesi, dilimlenmiş yeşil biberi, küçük küp doğranmış kırmızı biberi, yemeklik ince doğranmış soğanı, yemeklik doğranmış domatesi çiğden koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri, tuzu, karabiberi serpin. Sıvı yağ gezdirin ve yeterince su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana ve yemek susuz kalana kadar pişirin. Yemeği 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. İsterseniz üzerine ince doğranmış maydanoz serpin.

Yorumlar