Süt Reçelli Çörek-Pastırmalı Çörek
Hamuru İçin:
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Paket ınstant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçi İçin:
Pastırma, kaşar peyniri
Süt reçeli
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı
Pudra şekeri
File fındık, çörekotu
Yapılışı: Çöreğin hamurunu kaşarlı pide ve soğanlı pide tarifimdeki gibi hazırlayın. Pastırma dilimlerini ve kaşar peynirini küçük küp küp kestikten sonra karıştırın. Kabaran hamuru iki eşit parçaya kesin. Hamurun birini merdane ve unla açın. Kenarlarını bıçakla kare şekline gelecek gelecek şekilde kesin. Hamurun üzerine pastırmalı içten serpin. Rulo haline getirip dilimleyin. Kesilen parçaları elinize alıp, elinizle üzerlerine bastırın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin. Çöreklere tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpin ve fırında pişirin. Artan hamur parçalarını birleştirin. Hamuru merdane ve unla açıp, üzerine süt reçeli sürün. Rulo haline getirip, yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık serptikten sonra fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar