Samsa Tatlısı
2 Adet milföy hamuru (uzunlardan)
1 Su bardağı fındık
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta
Şurubu için:
3 Kahve fincanı şeker
2 Çay bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Fındığı rondoda toz haline getirin. Fındığı, 2
yemek kaşığı şekeri, yumurta akını karıştırın. Şurup malzemelerini tencere alıp
kaynatın ve soğutun. Milföy hamurunu birini merdane ve biraz unla ince açın.
Geniş kenarına fındıklı içi koyun ve rulo biçiminde sarın. Dilimledikten sonra
yağlanmış tepsiye alın. Diğer milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayıp,
tepsiye alın. Üzerlerine çırpılmış 1 yumurta sarsı sürdükten sonra üzerleri
kızarana kadar fırında pişirin. Soğumuş olan şurubu tatlıların üzerine
gezdirin. Samsa tatlısını 1 gece dinlendirdikten sonra ikram edin.
Yorumlar
srvgiler
Nefiss görünüyor.