Körili Karnıbahar Kızartması ve Soğan Kavurması
Körili Karnıbahar Kızartması
1 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1 Yumurta
1 Çay kaşığı karbonat
Köri, tuz, karabiber
Pul biber, kırmızı toz biber
Haşlanmış karnıbahar çiçekleri
Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Unu, yumurtayı, suyu, baharatları, karbonatı, tuzu
karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Karnıbaharları körili karışıma
bulayıp, kızdırılmış yağda kızartın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis
yapın.
Soğan Kavurması
3 Soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Pul biber, kekik, kırmızı toz biber
Çeyrek çay kaşığı şeker
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı: Soğanları soyup yıkayın ve ince olacak şekilde
halka halka doğrayın. Biraz tuz ilave edip, soğanların suyu çıkana kadar iyice
ovun. Soğanların suyunu sıkın, yıkayın ve fazla sularını sıkın. Tavaya biraz
sıvı yağ koyup kızdırın. Soğanları tavaya koyup, kısık ateşte pembeleşene dek
kavurun. Baharatları, tuzu, şekeri katıp biraz çevirdikten sonra ocaktan alın. Soğan
kavurmasını soğuttuktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, servis yapın.
Yorumlar
ÖZELLİKLEDE ŞİFA DEPOSU KÖRİYE BAYILIRIM