Fırında Etli Patlıcan


300gr. Kemiksiz kuşbaşı et
5 Küçük boy bostan patlıcanı
150gr. Mantar
1 Dolmalık sarı biber
1 Kırmızı biber
1 Yeşil biber
1 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Eti tencereye alıp, yeterince su ekleyin ve et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Biberlerle soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Doğranmış mantarı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra eti koyup karıştırın. 3 Su bardağı et suyunu, baharatları, tuzu katıp 1-2 taşım pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını kâğıt havluda alıp yarısını tepsiye dizin. Üzerine etli harcı döküp yayın. Kalan patlıcanları da üzerine dizin. Süzdüğünüz salçalı suyu tepsiye döküp, yemeği fırında pişirin.

Yorumlar