Fırında Etli Patlıcan
300gr. Kemiksiz kuşbaşı et
5 Küçük boy bostan patlıcanı
150gr. Mantar
1 Dolmalık sarı biber
1 Kırmızı biber
1 Yeşil biber
1 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Eti tencereye alıp, yeterince su ekleyin ve et
yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Biberlerle soğanı
yemeklik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Doğranmış mantarı ilave edip
kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra eti koyup karıştırın. 3
Su bardağı et suyunu, baharatları, tuzu katıp 1-2 taşım pişirin. Süzüp bir
kenarda bekletin. Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda
beklettikten sonra yıkayıp kızartın. Patlıcanların fazla yağlarını kâğıt
havluda alıp yarısını tepsiye dizin. Üzerine etli harcı döküp yayın. Kalan
patlıcanları da üzerine dizin. Süzdüğünüz salçalı suyu tepsiye döküp, yemeği
fırında pişirin.
Yorumlar