Ispanaklı Tost-Patatesli Tost-Salçalı Tost


Ispanaklı Tost:

Margarin sıvı yağ karışımında ince doğranmış soğanı kavurun (soğansız da güzel oluyor). Haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın. 1 Dilim tost ekmeğinin üzerine içten koyun. Üzerine tost ekmeği kapatın. Ispanaklı tostu margarin ilavesiyle tost makinesinde pişirin.

Patatesli Tost:

Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Margarinle sıvı yağı tavaya alıp, margarini eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, tuzu, karabiberi katıp 1-2 dakika daha kavurun. Patatesli tostu da ıspanaklı tosttaki gibi hazırlayıp pişirin.
Not: Patatesli içi şu şekilde de hazırlayabilirsiniz, margarini sıvı yağla birlikte eritin. Haşlanıp rendelenmiş patatesi, tuzu, pul biberi ekleyip kavurun.

Salçalı Tost:

Tost ekmeğinin üzerine salça sürüp, pul biber serpin (ben biraz acılı yapıyorum). Tost makinesine bir parça margarin koyup eritin. Salçalı ekmeği makineye koyup bastırın. Üzerine tost ekmeği kapatıp, margarinle birlikte tost makinesinde pişirin.
Not: Ispanaklı, patatesli ve salçalı tostu tost ekmeği yerine normal ekmekten yapsanız da olur. Normal ekmekten daha güzel oluyorlar (özellikle salçalı tost).

Yorumlar