Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Gül Böreği
Soğanları ince ince doğrayıp,
kıyma ve sıvı yağla birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. İnce
doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin. 1-2 Dakika daha
kavurup, ocaktan alın ve kıymalı harcı soğumaya bırakın. Sosunu hazırlamak için
ayrı bir kaba yumurtayı, sıvı yağı, suyu koyup çırpın. Yufkaları dörde kesin. Yufkaların
üzerlerine sostan sürün. Geniş yerlerine kıymalı içten koyun. Rulo şeklinde
sardıktan sonra içe doğru kıvırıp, gül şekli verin. Böreklerin üzerlerine
yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Hazırlanan börekleri fırında
pişirin.
Yorumlar
ellerine sağlık arkadaşım