Yoğurt Tatlısı
Yoğurt Tatlısı
Hamuru İçin:
3 Yumurta
10 Yemek kaşığı yoğurt
10 Yemek kaşığı pudra şekeri
10 Yemek kaşığı un
2 Kahve fincanı dolusu irmik
1 Çay kaşığı karbonat
Şerbeti İçin:
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Çeyrek limon
Yapılışı: Küçük bir tepsiyi
25gr. Yumuşak margarin veya sıvı yağla yağlayın. Yağlanmış tepsiye 1 yemek
kaşığı un serpin. Bir kaba tüm hamur malzemesini alıp iyice çırpın. Hamuru
tepsiye dökün. Kaşık sokmadan, tepsi sallaya sallaya hamuru tepsiye yayın. Fırında
üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynatın. Tatlı
sıcak şerbet kaynar haldeyken, şerbeti tepsiye dökün.
Kaynak: Ümit Usta
Yorumlar