Zencefilli Havuçlu Toplar
Zencefilli Havuçlu Toplar
100gr. Pötibör bisküvi
Yarım çay bardağı iri
dövülmüş yer fıstığı
6 Küçük havuç (150gr.)
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı dolusu toz
zencefil
Bir miktar su (gerekirse)
Yapılışı: Havuçları kazıyın,
yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş havuçları şekerle birlikte, havuçlar sularını
salıp çekene dek pişirin. Pişen havucu ocaktan alın. Bisküvileri kırın
(bisküvileri küçük parçalar halinde büyük bir çoğunluğunu toza yakın kırdım). Tüm
malzemeyi pişmiş havuca ilave edip, iyice yoğurun. Küçük toplar yaptıktan sonra
ikram edin.
Yorumlar