Kurban Kavurması




Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. Etler sularını salıp saldıkları suları çekene dek iyice kavurun. Ocaktan alın, bolca tuz ilave edip karıştırın. Küçük küçük doğranmış iç yağını ve kuyruk yağını ayrı bir tencerede sıvı bir yağ olana dek iyice kavurun. Demir bir süzgeçten süzün (süzgeçte kalan kısıma kakırdak diyoruz kakırdakları atmıyoruz kahvaltılarda ve bulgur pilavlarında tüketiyoruz) Hazırlanan sıvı haldeki yağı tenceredeki etlerin üzerine dökün (yağ etlerin üzerini 1-2 parmak geçmeli).Tencerenin kapağını kapatıp, kavurmayı oda ısısında soğutun. Kavurma soğuyunca buzdolabına kaldırın. Kavurmayı sabah veya ikindi kahvaltılarında eriterek veya eritmeden tüketebilirsiniz. Ayrıca kavurmayı yemeklerinizde ve pilavlarınızda kullanabilirsiniz.    

Yorumlar