Kurban Kavurması
Etleri kuşbaşı doğrayıp tencereye alın. Etler sularını salıp
saldıkları suları çekene dek iyice kavurun. Ocaktan alın, bolca tuz ilave edip karıştırın.
Küçük küçük doğranmış iç yağını ve kuyruk yağını ayrı bir tencerede sıvı bir
yağ olana dek iyice kavurun. Demir bir süzgeçten süzün (süzgeçte kalan kısıma
kakırdak diyoruz kakırdakları atmıyoruz kahvaltılarda ve bulgur pilavlarında
tüketiyoruz) Hazırlanan sıvı haldeki yağı tenceredeki etlerin üzerine dökün
(yağ etlerin üzerini 1-2 parmak geçmeli).Tencerenin kapağını kapatıp, kavurmayı
oda ısısında soğutun. Kavurma soğuyunca buzdolabına kaldırın. Kavurmayı sabah
veya ikindi kahvaltılarında eriterek veya eritmeden tüketebilirsiniz. Ayrıca
kavurmayı yemeklerinizde ve pilavlarınızda kullanabilirsiniz.
Yorumlar