Hazır Yufkadan Gözleme (Değişik Gözlemeler)
Sucuklu Ispanaklı Gözleme
Fındıklı Gözleme
Sebzeli Gözleme
Turşulu Gözleme
Peynirli Gözleme
Ispanaklı Gözleme
Fındıklı Gözleme
Sebzeli Gözleme
Turşulu Gözleme
Peynirli Gözleme
Ispanaklı Gözleme
Hazır Yufkadan Gözleme (Değişik
Gözlemeler)
Ispanaklı Sucuklu Gözleme
Doğranıp yıkanmış ıspanağın fazla suyunu sıkın ve süzgece
alın. İncecik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış sucuğu, küçük
doğranmış sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Ispanağı ekleyip,
ıspanağı sulandırmadan kavurun. Tuzla karabiberi katıp, ocaktan alın ve
soğutun. Yufkaları ikiye kesip, yufkalardan birinin ortasına ıspanaklı sucuklu
içten koyun. Önce karşılıklı iki tarafı uç uca katlayın, sonra da diğer iki ucu
katlayın (katlarken bir fırçayla su sürerek yapıştırın). Diğer yufkayı da
aynı şekilde hazırlayın. Gözlemeleri teflon tavada yağsız olarak arkalı önlü
pişirin. Gözlemelerin üzerlerine tereyağı veya margarin sürün.
Fındıklı Gözleme
Yarım yufka
Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
2 Yemek toz kaşığı şeker
Margarin, pudra şekeri
Yapılışı: Fındıkla toz şekeri karıştırın. Yufkanın ortasına
fındık şeker karışımını koyun ve gözleme şeklinde kapatın. Teflon tavada bir
parça margarini eritin. Fındıklı gözlemeyi tavaya alıp, arkalı önlü pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpip, sıcak olarak ikram edin.
Sebzeli Gözleme
Havuç, patates, soğan
Kırmızı ve yeşil biber
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kekik, nane
Sıvı yağ, yufka
Yapılışı: Yemeklik doğranmış biberlerle soğanı sıvı yağda,
soğanlar pembeleşinceye dek kavurun. Rendelenmiş patatesi (çiğden) ve havucu
ilave edip, patates ve havuç yumuşayıncaya kadar kavurun. Doğranmış maydanozu,
tuzu, baharatları ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Sebzeli içi ocaktan
aldıktan sonra soğutun ve ikiye kesilmiş yufkaların ortalarına koyup, gözleme
şekilleri verin. Teflon tavada bir parça margarini eritip, gözlemeleri arkalı
önlü pişirin.
Not: İsterseniz sebzeli gözlemeleri yağsız olarak tavada
pişirip, üzerlerine margarin veya tereyağı sürebilirsiniz.
Turşulu Gözleme
Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Salçayı
ekleyip kavurduktan sonra ince doğranmış lahana turşusunu ilave edin. Tuzu, pul
biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Turşulu içi soğuttuktan
sonra ikiye kesilmiş yufkaların ortalarına koyup, gözleme şekilleri verin.
Teflon tavada biraz margarini eritip, gözlemeleri arkalı önlü pişirin.
Not: Turşulu gözlemeye turşulu içi az koyun, fazla konulunca
ağır oluyor.
Peynirli Gözleme
Doğranmış maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri karıştırın
(isterseniz karabiber ve pul biber de koyabilirsiniz). İkiye kesilmiş
yufkaların ortalarına peynirli içten koyup, gözleme şekilleri verin. Peynirli
gözlemeleri yağsız olarak tavada pişirip, üzerlerine margarin veya tereyağı
sürün ve sıcak sıcak servis yapın.
Ispanaklı Gözleme
Ispanakları doğrayıp yıkayın ve fazla sularını sıkıp süzgece
koyun. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleşene dek kavurun.
Küçük küçük doğanmış sarımsakları ekleyip biraz çevirin. Ispanağı ekleyip
soteleyin. Tuz ve karabiber katıp ocaktan alın. Ispanaklı gözlemeyi de
ıspanaklı sucuklu gözlemedeki gibi hazırlayın.
Yorumlar
Ellerine sağlık canım..
Çok severim çok..