Hamsi Yemeği
Havuçları kazıyıp yıkadıktan sonra ince ince dilimleyip
tencereye koyun. Patatesleri soyup yıkayın ve pul pul kesip, havuçların üzerine
koyun. İnce doğranmış kırmızı biberlerle yeşil biberleri de tencereye alın.
Yarım ay biçiminde kesilmiş domatesleri de koyduktan sonra doğranmış taze
soğanlarla maydanozları da domateslerin üstüne koyun. Hamsilerin içlerini,
kılçıklarını, kuyruklarını temizleyip yıkadıktan sonra tenceredeki sebzelerin
üzerine koyun. Ayrı bir kapta salçayı, sıvı yağı, limon suyunu, tuzu, yeterince
suyu karıştırıp tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler yumuşayana
kadar hamsi yemeğini pişirin.
Yorumlar