Sütlü Tatlılar 2
Kremalı Muhallebi 2
Tarçınlı Muhallebi
Çikolatalı Muzlu Muhallebi
Kolay Muhallebi
Sütlü Tatlılar
Kremalı Muhallebi
2,5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
1 Paket krema
2,5 Yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın ve muhallebiyi pişirin. Hazırlanan muhallebiyi kâselere koyup soğutun. Kremayla pudra şekerini krema sertleşene dek mikserle çırpın, muhallebilerin üzerlerine kremadan koyun. Kremalı muhallebiyi buzdolabında soğutup, servis yapın.
Supangle
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
1 Yumurta
2,5 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Yemek kaşığı tereyağı
80gr. Bitter çikolata
Yarım pastaban
Yapılışı: Sütü, kakaoyu, şekeri, unu, yumurtayı karıştırın. Çikolatayı ve tereyağını da ekleyip, karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pastabanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra kâselere koyun. Supangle pişer pişmez keklerin üzerlerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra ikram edin.
Kremalı Muhallebi 2
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
Yarım Su bardağı su
1 Paket krema (200ml.)
4 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Paket kakao (25gr.)
Yapılışı: Şekeri, nişastayı, kakaoyu tencereye alıp karıştırın. Sütü, kremayı, suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kremalı muhallebiyi pişirin. Muhallebiyi kâselere alıp, önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğutup servis yapın.
Tarçınlı Muhallebi
1 Litre süt
3 Kahve fincanı şeker
2 Kahve fincanı un
Tarçın
Üzeri için:
6 Yemek kaşığı krema
100gr. Damla çikolata
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı: Kremayı, damla çikolatayı, tereyağını küçük bir teflon tencereye alın ve sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Kremalı sosu oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına koyun. Muhallebiyi yapmak için unu, şekeri ve sütü karıştırıp muhallebiyi pişirin. Küçük bir borcam tepsiye muhallebiyi dökün. Önce oda ısısında sonrada buzdolabında soğutun. Muhallebiyi servis yapacağınız zaman buzdolabından çıkarıp üzerine tarçın serpin ve kremalı sostan dökün. Tarçınlı muhallebiyi dilimleyip servis yapın.
Not: Üzerine çikolatalı sos yapmasanız da olur, çikolatalı sozsuz da güzel oluyor.
Çikolatalı Puding
1 Litre süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı kakao
1,5 Su bardağı şeker
3 Yumurta sarısı
1 Vanilya
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırıp, üzeri göz göz olana dek pişirin. Pudingi kâselere koyup oda ısısında soğutun. Soğuyan pudingleri buzdolabına koyup 1 gece beklettikten sonra ikram edin.
Çikolatalı Muzlu Muhallebi
3 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı kakao
1 Vanilya
2 Muz
Yapılışı: Muz hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp içine küçük küp kesilmiş muzları karıştırın. Muzlu muhallebiyi kâselere koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Kolay Muhallebi
2,5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
2 Vanilya, tarçın
Yapılışı: Tarçın ve margarin hariç bütün malzemeleri karıştırın. Margarini de ekleyip muhallebiyi üzeri göz göz olana dek karıştıra karıştıra pişirin. Muhallebiyi kâselere koyup önce oda ısısında soğutup sonra da buzdolabında soğutun. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.
Sütlü Tatlılar 1 burada...
Yorumlar
ellerine sağlık canım hangisine bakacağımızı şaşırdık:))
Sıcak yaz günlerinin en güzel tatlıları,sütlü soğuk tatlılar.Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...