Patlıcanlı Rulo Börek


2 Yufka

İçi için:

4 Küçük patlıcan

1 Su bardağı süt

1 Silme yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı margarin

Tuz, karabiber

Sosu için:

1 Yumurta akı

Yarım kahve fincanı sıvı yağ

Yarım kahve fincanı su

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı ve çörekotu

Yapılışı: Patlıcanları közleyin, temizleyin ve yıkayın. Küçük küçük kestikten sonra bir kenarda bekletin. Margarini eritip, unu margarine ekleyin. Unu sarartmadan kavurduktan sonra sütü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Hazırlanan beşamel sosa patlıcanı, tuzu, karabiberi katıp 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. Patlıcanlı iç soğuyunca, yufkanın birini serip üzerine sosun yarısın sürün. Diğer yufkayı da üzerine serip, kalan sosu sürün. Patlıcanlı harcı üstüne serpip, rulo şeklinde sarın. Böreği dilimleyip yağlanmış tepsiye koyun. Patlıcanlı böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörekotu serpin. Börekleri fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Yorumlar