Patates Püreli Mantar Dolması
500gr. Büyük boy mantar
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Kekik, pul biber
Patates püresi için:
2 Büyük boy patates (630gr.)
1 Kahve fincanı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Patatesleri soyup, küp küp kesin ve haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp ezin. Margarini eritin. Patatesi, sütü, karabiberi, tuzu ilave edin. Püre kıvamına gelene kadar pişirin. Mantarların saplarını çıkardıktan sonra soyup, limonlu suda bekletin ve yıkayın. Mantarları biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik, pul biberle birlikte karıştırın. Mantarları tepsiye dizin ve içlerine bolca patates püresi doldurun. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serptikten sonra fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar