Pirinçli El Açması Börek



Hamuru için:

500gr. Un

1 Kahve fincanı yoğurt

1 Yumurta

1 Tatlı kaşığı tuz

Yeterince su

İçi için:

350gr. Kıyma

1 Su bardağı pirinç

2 Su bardağı sıcak su

4 Küçük soğan

Sıvı yağ, maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Pirinci sıcak suyla birlikte karıştırıp, 20 dakika bekletin ve yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Kıymayı ilave edip kıyma saldığı suyu çekene dek kavurun. Doğranmış maydanozu, baharatları koyup karıştırın. Pirinci ve tuzu katıp, 1-2 dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı sıcak suyunu verin. Pirinçli içi pilav gibi pişirip, ocaktan alın. Hazırlanan içi soğumaya bırakın. Bir kaba tüm hamur malzemelerini alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtükten sonra 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya kesin. Hamurun birini un ve merdaneyle açıp, üzerine pirinçli harcın yarısını serpin. Rulo biçiminde sardıktan sonra ortasından ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye koyun. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Böreklerin üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Yorumlar