Buğday Çorbası



2 Su bardağı haşlanmış aşurelik buğday

1 Su bardağı kurutulmuş çorbalık hamur

1 Su bardağı süzme yoğurt

1 Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı margarin

1 Yumurta

Nane, tuz

Yapılışı: 1 Yemek kaşığı margarini tencereye alıp eritin. Yeterince su ve haşlanmış buğdayı ilave edin. Su kaynayınca içine hamuru ekleyip, hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu çırpın. 1 Su bardağı su katıp karıştırın. Yoğurtlu karışıma çorbadan biraz koyup ılıştırın ve çorbaya katıp karıştırın. Çorba kaynayınca ocaktan alıp, tuzunu ilave edin. 1 Yemek kaşığı margarini küçük bir tavada eritip, naneyi ekleyin. Naneyi yakıp, çorbaya ilave edin ve karıştırın.

Yorumlar