Elmalı ve Ayvalı Tart
Hamuru için:
125gr. Yumuşak margarin
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
3 Yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 Vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
Yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi
1 Büyük ayva, 2 elma
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Çay kaşığı dolusu tarçın
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
File badem
Çilek marmeladı
Yapılışı: Ayvayı ve elmaları temizleyip, yıkadıktan sonra rendeleyin. 3 Yemek kaşığı şeker ilave edip pişirin. Ocaktan alıp, portakal kabuğu şekerlemesini tarçını katıp karıştırın. Hamuru hazırlamak için margarini, şekeri, yumurtaları karıştırın. Unu, karbonatı, vanilyayı, tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye kesin ve birini merdaneyle tepsi boyutunda açın (küçük kare borcam kullandım). Açılan hamuru yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine elmalı ve ayvalı içi koyup yayın. Diğer hamuru da açtıktan sonra tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, file badem sepin ve fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından alınan elmalı ve ayvalı tartın üzerine çilek marmeladı sürün.
Yorumlar
ben de elmalı tart yapiyorum çok güzel oluyo ayvalı ve elmalıyı bir arda denememiştim denicem :)
bu arada benimde çok yeni blogum var girerseniz çok mutlu olurum sevgilerimle .)
http://cafelondon.blogspot.com
SEVGİLER...