Alman Pastası
Hamuru için:
1 Su bardağı ılık süt
4 Yemek kaşığı dolusu şeker
2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
1 Paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 Yumurta, 1 tutam tuz
Kreması için:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı kakao
Ayrıca:
Pudra şekeri
Marmelat
Yapılışı: Sütü, mayayı, şekeri karıştırıp mayayı ezin. Maya kabarana kadar bekletin. Margarini ve yumurtayı ilave edip karıştırın. Unla tuzu koyup, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kabarana dek hamuru dinlendirin. Krem şantiyi, sütü, kakaoyu birlikte çırpıp buzdolabına kaldırın. Alman pastasının hamurundan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra tepsi mayası verdirin. Fırında pişirip soğutun. Ortalarından ikiye kesip, aralarına krem şanti koyun (bazılarını içlerine erik marmeladı koydum). Üzerlerine pudra şekeri eleyip ikram edin.
Yorumlar