Şam Kurabiyesi
150gr. Margarin
2 Yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
4 Su bardağı un
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Üzerine:
Toz şeker
Yapılışı: Eritilmiş margarini, yumurtaları, şekeri, yoğurdu, portakal kabuğu rendesini karıştırın. Unu ve karbonatı ekleyip kurabiyenin hamurunu yoğurun (ele yapışan bir hamur oluyor). Hamuru 5 dakika dinlendirin. Hamurdan büyük parçalar koparın. Elinizi sıvı yağla hafifçe yağlayıp yuvarlak şekiller verin. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerlerine toz şeker serpin. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.
Not: Yıllar önce tarifini bir televizyon programından aldığım şam kurabiyesinin hamuruna 1 çay bardağı dövülmüş fındıkta konuluyordu, ben fındık koymadım.
Yorumlar