Kestane Helvası


2 Su bardağı haşlanmış ezilmiş kestane

1 Su bardağı+1 çay bardağı süt

1 Su bardağı +1 yemek kaşığı şeker

125gr. Margarin ve az sıvı yağ

1 Su bardağı un, 1 vanilya

Yapılışı: Kestaneyi, 1 çay bardağı sütü, 1 yemek kaşığı şekeri, vanilyayı tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve bir kenarda bekletin. 1 Su bardağı şekerle 1 su bardağı sütü kaynatın. Başka bir tencerede margarini eritin. Unla az sıvı yağını ilave edip unu kavurun. Kavrulmuş una hazırlanan kestane püresini koyup karıştırın. Kaynar haldeki şekerli sütü katıp helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kestane helvasını ocaktan alıp demleyin ve soğuyunca servis yapın.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
ELİNİZE SAĞLIK MAŞALLAHINIZ VAR
ooo çok değişik elerine ağlık canım nasıl canım çektiiımmm:)
sevgiler
Adsız dedi ki…
kestaneyi çok severim ilk sizden duyuyorum bu tarifi ellerinize sağlık deneyeceklerim arasına kaydediyorum
olsada yesek suzan dedi ki…
olsada yesem bayılırım ben ellerine sağlık canım...
durutarifler dedi ki…
Oyyy bu çok nefisss olmuştur. Ellerine sağlık.
Sevgiler
Unknown dedi ki…
Canım nasıl lezzetlidir bu kestane helvası..
Denemeyi çok isterim.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.