Fındıklı İrmik Helvası



1 Su bardağı irmik

2 Su bardağı süt veya su

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı dövülmüş fındık

2 Yemek kaşığı margarin

Üzeri için: Tarçın

Yapılışı: Sütle şekeri bir tencereye alıp ateşe koyun. Ayrı bir tencereye de margarini koyup eritin. İrmiği erimiş olan margarine ilave edin ve kavurun. Fındığı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kaynar haldeki şekerli sütü irmiğe katıp sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Fındıklı irmik helvasını demledikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.

Not: Ben fındığı daha önceden fırında kavurduğum için helvaya sonradan ekledim. Siz fındığı irmikle birlikte tencereye koyup kavurabilirsiniz.

Yorumlar

Gülcan dedi ki…
ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK.