Yoğurtlu Çiriş Çorbası



5 Taze soğan

5 Taze sarımsak

400gr. Çiriş

1,5 Su bardağı yoğurt

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı un

1 Yemek kaşığı margarin

Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Margarin ve az sıvı yağını tencereye alıp margarini eritin. İnce doğranmış taze sarımsaklarla taze soğanları tencereye koyup kavurun. İnce doğranmış çirişi ilave edip çiriş sönene dek kavurun. Yeterince suyla, tuzu ilave edip çiriş yumuşayana dek pişirin. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 1 su bardağı suyu karıştırın. Çorbadan birkaç kepçe alıp yoğurda katın ve karıştırın. Ilıyan karışımı çorbaya ilave edin. 1-2 Taşım kaynatıp ocaktan alın.

Kıymalı çiriş kavurmasının tarifi burada

Yorumlar