Taze İç Bakla Yemeği
1kg. Taze iç bakla
7 Küçük patates
4 Domates
2 Orta boy soğan
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı şeker
Dereotu, karabiber, tuz
Yapılışı: Baklaların kabuklarını soyup yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi, baklayı, soyulup yıkanmış ve üç parçaya kesilmiş patatesleri kavrulmuş soğana ilave edip domates suyunu çekene dek pişirin. Yeteri kadar sıcak su, doğranmış dereotu, tuz, karabiber, şeker ekleyip yemeği pişirin. Taze iç bakla yemeğini sıcak servis yapın.
Zeytinyağlı taze iç baklanın tarifi burada
Yorumlar
hevesimi güzel memleketime saklıyorum:)
sevgilerimle..