Taze İç Bakla Yemeği



1kg. Taze iç bakla

7 Küçük patates

4 Domates

2 Orta boy soğan

1,5 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay kaşığı şeker

Dereotu, karabiber, tuz

Yapılışı: Baklaların kabuklarını soyup yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi, baklayı, soyulup yıkanmış ve üç parçaya kesilmiş patatesleri kavrulmuş soğana ilave edip domates suyunu çekene dek pişirin. Yeteri kadar sıcak su, doğranmış dereotu, tuz, karabiber, şeker ekleyip yemeği pişirin. Taze iç bakla yemeğini sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı taze iç baklanın tarifi burada

Yorumlar

yemekbiraşk dedi ki…
eline sağlık canım özlediğim lezzetlerden biri.. henüz buralarda taze, porsumamış bakla yakalayamadım:)
hevesimi güzel memleketime saklıyorum:)
sevgilerimle..
Unknown dedi ki…
Enfes enfes harkulade