Zerde



2 Su bardağı pirinç

1,5 Su bardağı şeker

7-8 Su bardağı su

1 Kahve fincanı sıcak su

Yarım çay bardağı gül suyu

1 Yemek kaşığı mısır nişastası

1 Tatlı kaşığı safran

Dolmalık üzüm

Yapılışı: Safranı 1 kahve fincanı sıcak suyla karıştırıp bir kenarda bekletin. 7-8 Su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suya pirinci ilave edip pirinçler yumuşayana dek pişirin. Başka bir kapta 1 su bardağı suyla nişastayı karıştırın. Nişastalı suyu, safranlı suyu, gül suyunu tencereye koyup üzeri göz göz olana kadar pişirin. Zerdeyi ocaktan alıp kâselere koyun. Üzerlerini dolmalık üzümle süsleyin. Zerdeleri önce oda ısısında sonra da buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yorumlar