Çatal
2 Yumurta
100gr. Yumuşak margarin
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı dolusu mahlep
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Çörekotu-susam
Yapılışı: Yoğurdu, yağları, 1 yumurtayı ve şekeri karıştırın. Unu, mahlebi, tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp çubuklar yapın. İki çubuğun uçlarını birleştirip çatal şekilleri verin ve yağlanmış tepsiye dizin. 1 Yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Çatalların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve fırında pişirin.
Not: Hamurun bir kısmından küçük simitler yapıp yumurta akına ve susama buladıktan sonra fırında pişirdim.
Ayşe Tüter’den
Yorumlar