Bakla Çorbası
1 Kâse temizlenmiş taze iç bakla
4 Küçük patates
2 Küçük havuç
1 Orta boy soğan
3 Diş sarımsak
1 Su bardağı yoğurt
2 Yemek kaşığı dolusu mısır unu
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
Dereotu, tuz, karabiber
Yapılışı: Tencereye baklayı ve yeterince suyu koyup pişmeye bırakın. Sebzeleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Baklayı 15-20 dakika pişirdikten sonra hazırlanmış sebzeleri tencereye ilave edin. Sebzeleri yumuşayana kadar pişirin ve püre haline getirip soğumaya bırakın. Bir kapta mısır ununu, yumurtayı, yoğurdu karıştırın. Soğuyan çorbaya yoğurtlu karışımı ve karabiberi katıp karıştırın. Margarinle az sıvı yağını eritip çorbayı tencere ilave edin. 1-2 Taşım pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar