Kestane Helvası
2 Su bardağı haşlanmış ezilmiş kestane
1 Su bardağı+1 çay bardağı süt
1 Su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
125gr. Margarin ve az sıvı yağ
1 Su bardağı un, 1 vanilya
Yapılışı: Kestaneyi, 1 çay bardağı sütü, 1 yemek kaşığı şekeri, vanilyayı tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve bir kenarda bekletin. 1 Su bardağı şekerle 1 su bardağı sütü kaynatın. Başka bir tencerede margarini eritin. Unla az sıvı yağını ilave edip unu kavurun. Kavrulmuş una hazırlanan kestane püresini koyup karıştırın. Kaynar haldeki şekerli sütü katıp helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kestane helvasını ocaktan alıp demleyin ve soğuyunca servis yapın.
Yorumlar
sevgiler
Sevgiler
Denemeyi çok isterim.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.