Fırında Bezelyeli Tavuk
Küp kesilmiş patatesleri, dilimlenmiş havucu, dondurulmuş bezelyeyi (buzunu çözdürmeden kullandım), tuzu, karabiberi, sıvı yağı, irice küp kesilmiş soğanı karıştırın ve yağlanmış tepsiye koyun. Ayrı bir kapta iri iri kesilmiş kemikli tavuk parçalarını, hardalı (dijon hardalı) soğan rendesini, sıvı yağı, tuzotu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, sumağı, kurutulmuş kereviz yaprağını, kimyonu, kekiği, naneyi karıştırın. Tavuk parçalarını tepsideki sebzelerin üzerine koyun. Tepsinin üstünü yağlı kâğıtla kapatın. Yağlı kâğıdı birkaç yerinden çatalla hafifçe delin. Yemeği fırına koyup pişmeye bırakın. Sebzelerin ve tavuğun pişmesine yakın üzerindeki yağlı kâğıdı alıp, tekrar fırına koyun ve tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar