Kuru Fasulyeli Börek
2 Yufka
Sosu için:
1 Kahve fincanı süt
2 Yumurta (1 sarısını ayırın)
Biraz sıvı yağ
İçi için:
1 Su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş kuru fasulye
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı margarin,
1 Küçük soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı: Margarini eritin ve rendelenmiş soğanı margarine katıp kavurun. Unu ilave edip sarartmadan kavurun. Sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kuru fasulyeyi, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kuru fasulyeli harca kaşar rendesini karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. 2 Yufkayı aralarına sosun yarısını sürerek üst üstte koyun. Kalan sosu da üzerine sürün. 8 Eşit parçaya kesip, geniş yerlerine fasulyeli harçtan koyun. Sigara böreği şeklinde sarıp, yağlanmış tepsiye dizin. Fasulyeli börekleri, üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serptikten sonra fırında pişirin.
Börek tariflerim burada
Yorumlar
Elleirne sağlık.
Öpüyorum canım.
ellerinize sağlık.
Ben kekini yapmıştım çok yakışmıştı
Merak ettim deneyeceğim.
Ellerine emeğine sağlık
İyi hafta sonları
Sevgiler