Bayat Ekmekli Tarifler


Tahinli Papara


Hardallı ve Peynirli Ekmekler


Tulum Peynirli Ekmekler


Bayat Ekmek Pizzası


Kaşar Peynirli Ekmekler


Poğaça Pizzası


Mayonezli Ekmek


Yumurtalı Ekmek



Yumurtalı Pide

Bayat Ekmekli Tarifler

Tahinli Papara

Küçükken ikindi kahvaltıları için annemin bize sık sık yaptığı ve bizim çok sevdiğimiz tahinli paparayı dün anneme yine yaptırdım. Annem göz kararı yaptığı için miktar veremiyorum. Küp küp doğranmış bayat ekmekleri içinde erimiş margarin bulunan teflon tavaya koyun. Üzerine tahin döküp, ara ara karıştırarak ekmekleri kavurun. Ekmekleri çok kavurursanız çıtır çıtır olurlar (ekmekler tahini çekene dek kavurun). Biz bu sefer fazlaca kavurduk çıtır çıtır nefis bir tadı vardı.

Hardallı ve Peynirli Ekmekler

1 Çay bardağı ufalanmış beyaz peynir

Yarım yemek kaşığı yumuşak tereyağı

1 Tatlı kaşığı dijon hardalı

1 Taze soğan (ince olanlarından)

Kekik, pul biber

Bayat ekmek dilimleri (5-6 dilim)

Yapılışı: Ekmek dilimleri hariç, ince kesilmiş taze soğanı ve diğer malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın. Hardallı karışımı bayat ekmeklerin üzerine sürün. Pul biber serpip fırında pişirin.

Tulum Peynirli Ekmekler

Lor peynirini, ufalanmış tulum peynirini, ince kesilmiş maydanozu, sütü, karabiberi, pul biberi, kekiği karıştırıp koyu bir bulamaç haline getirin ve bir kenarda bekletin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesin. Ekmeklerin üstlerine tulum peynirli karışımdan koyun. Üzerlerine domates ve biber dilimleri koyun. Domateslerin üzerlerine küçük kaşar peyniri dilimleri koyun ve fırında pişirin.

Bayat Ekmek Pizzası

1 Yemek kaşığı dolusu salçayı, 1 diş sarımsağı (rendelenmiş), yarım çay kaşığı şekeri, biraz sıvı yağ, biraz suyu, tuzu, karabiberi, kekiği karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine salçalı karışımdan sürüp, kaşar peyniri rendesi koyun. Doğranmış sosisleri ekmeklerin üzerlerine koyup, fırında pişirin.

Kaşar Peynirli Ekmekler

1,5 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1,5 Su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 Yumurta

Birkaç dal maydanoz

Çeyrek kahve fincanı sıvı yağ

Karabiber, pul biber

Ayrıca:

8-10 Dilim bayat ekmek

Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırıp, ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün ve fırında pişirin.

Poğaça Pizzası

Bayat poğaça (pastane pizzasından yaptım)

Sucuk, kaşar peyniri, sivri biber

Sosu için:

Salça, biraz su, sıvı yağ, karabiber, kekik

Yapılışı: Sos malzemelerini karıştırıp bir kenarda bekletin. Sucukları dörde kesin, kaşarpeynirlerini de küp küp kesin. Poğaçaları (peynirsiz sade poğaça olacak) ikiye kesip, üzerlerine salçalı sostan sürün. Sucukları, peynirleri ve biberleri poğaçaların üzerlerine koyun. Poğaça pizzalarını fırında pişirip sıcak sıcak ikram edin.

Mayonezli Ekmekler

Defneli ekmek dilimleri

Beyaz peynir, kaşar peyniri

Taze soğan, maydanoz

Pul biber, kekik

Mayonez

Yapılışı: İnce kesilmiş taze soğanı, maydanozu, mayonezi, beyaz peyniri karıştırın. Defneli ekmek dilimlerinin üzerlerine mayonezli karışımdan sürün. Üstlerine kaşar peyniri rendesi, kekik ve pul biber serpin. Kaşar peyniri eriyene dek peynirli ekmekleri fırında tutun.

Yumurtalı Bayat Pide

Bayat pideleri istediğiniz şekilde kesip, az tuzla çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvı yağda kızartın.

Not: Bazen de süt ve yumurtayı çırpıp sütlü yumurtaya buluyorum pideleri, sütlüsü daha güzel oluyor.

Yumurtalı Ekmek

Biz yumurtalı ekmeği bol yumurtalı sevdiğimiz için biraz farklı yapıyoruz. Bir kaba yumurtaları kırıp içine tuz ilave ettikten sonra çırpıyoruz. Bayat veya taze ekmek dilimlerini arkalı önlü yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz. Ekmekleri tavadan alıp tekrar arkalı önlü yumurtaya bulayıp, tekrar kızarttıktan sonra kâğıt havluda fazla yağlarını alıyoruz. Yumurtalı ekmekleri limonlu çayla birlikte ikram ediyoruz.

Bayat ekmekle yapılan diğer tariflerim burada

Yorumlar

yemekbiraşk dedi ki…
nefis bir post olmuş çok da güzel değerlendirmişsin ellerine sağlık canım
sevgiler
Adsız dedi ki…
bayat ekmekleri değerlendirmek adına lezzetli vede şık tarifler, tahinli papara daha önce duymadığım ve yemediğim bir tat mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık. sevgiler
durutarifler dedi ki…
Nefissss şeyler yapmışsın Armina'cım
Evde ekmeği değerlendirmeyi pek severim
Ellerine sağlık
İyi haftalar dilerim
Sevgiler
zeymurancafe dedi ki…
bayat ekmeklerı degerlendırmek ıcın bırbırınden lezız tarıfler ellerıne sağlık canım
sarımutfak-hande dedi ki…
offf hepsi ayrı güzel canım çekti doğrusu
ellerine sağlık
LeylaK dedi ki…
ovvv bu tarifleri çok beğendim nefis. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı
seyabb dedi ki…
ne güzel bir yazı olmuş.Bende ekmeği ziyan edemem.Onca açlık ve yokluk çekmiş bir neslin evladı olarak.Sofradaki ekmek kırıntılarını dahi kuşlara veriyorum ki onlar da nasiplensin.Hepsini deniycem inanılmaz leziz görünüyorlar.
Unknown dedi ki…
Çok güzel bir pasta,çok güzel bir haber :)
Nice nice tatlı paylaşımların olsun inşAllah,nice nice dergilerde :)
Ellerine emeğine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Unknown dedi ki…
Çok faydalı,bol lezzetli bir bayat ekmek dosyası olmuş,ellerine emeğine sağlık..
Ben yumurtalı ekmeği çok severim ancak uzun zaman oldu denemeyeli..
Bir de ekmek pizzaları :)
Ailecek çok sevdiğimiz bir lezzet,hem de çok pratik..
Yarın kahvaltı menüm oluşmuş oldu böylelikle :)
Gönül dolusu muhabbetle..
SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Merhabalar,
Bayat ekmekleri değerlendirme alternatifleri için ellerinize sağlık.Ben de kalan ekmekleri bu şekillerde yapıyorum.Tahinlisini yapmamıştım deniycem.
Önemli olan israf etmeden değerlendirmek değil mi?
Sevgilerimle...