Laz Böreği (Baklava Yufkasıyla)
14 Adet baklava yufkası
1 Paket (250gr.) margarin
Kreması için:
1 Litre süt
7 Yemek kaşığı şeker
5 Yemek kaşığı un
1 Vanilya
1 Yumurta
Şurubu için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı: Şurup malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Krema malzemelerini de ayrı bir tencereye koyup, karıştırdıktan sonra üzeri göz göz olana dek pişirin. Yağlanmış tepsiye 7 adet yufkayı koyun. Üzerine sıcak haldeki kremayı döküp yayın. Kalan 7 yufkayı da kremanın üstüne kapatın ve kremanın soğumasını bekleyin. Kreması soğuyunca, tatlıyı dilimleyip üzerine eritilmiş margarini dökün. Laz böreğini fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğumuş olan şerbetini dökün.
Yorumlar
ve gerekli tarifler,
hiçbir gıdayı telef etmemek önemli,en kıymetli gıdamız ekmeği de israf etmemek lazım,
eline sağlık,
sevgiler...
Bunlar süper olmuş değerlendirmek için çok güzel tarifler..
Ellerine sağlık canım