Laz Böreği (Baklava Yufkasıyla)

14 Adet baklava yufkası

1 Paket (250gr.) margarin

Kreması için:

1 Litre süt

7 Yemek kaşığı şeker

5 Yemek kaşığı un

1 Vanilya

1 Yumurta

Şurubu için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yapılışı: Şurup malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Krema malzemelerini de ayrı bir tencereye koyup, karıştırdıktan sonra üzeri göz göz olana dek pişirin. Yağlanmış tepsiye 7 adet yufkayı koyun. Üzerine sıcak haldeki kremayı döküp yayın. Kalan 7 yufkayı da kremanın üstüne kapatın ve kremanın soğumasını bekleyin. Kreması soğuyunca, tatlıyı dilimleyip üzerine eritilmiş margarini dökün. Laz böreğini fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğumuş olan şerbetini dökün.

Yorumlar

Hayatcemresi dedi ki…
Hepsi birbirinden güzel ve lezzetli görünüyor
ve gerekli tarifler,
hiçbir gıdayı telef etmemek önemli,en kıymetli gıdamız ekmeği de israf etmemek lazım,
eline sağlık,
sevgiler...
Unknown dedi ki…
Malesef bizizm evde arada ipin ucu kaçıyor ve evde epey ekmek artıyor.
Bunlar süper olmuş değerlendirmek için çok güzel tarifler..
Ellerine sağlık canım