Kıymalı ve Bezelyeli Börek



İçi İçin:
Kıyma, bezelye (konserve), soğan
Yeşil biber
Sulandırılmış salça, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, maydanoz
Sosu İçin:
Sıvı yağ, yumurta, su
Ayrıca:
Yufka
Yapılışı: Soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp, kıyma ve sıvı yağla birlikte kavurun. Salçayı, baharatları, doğranmış maydanozu, bezelyeyi, tuzu ekleyin. 3-4 Dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Sos malzemelerini bir kaseye alıp çırpın. Yufkaları elinizle iri iri kesin. Yufkaların yarısını yağlanmış tavaya aralarına sostan sürerek koyun. Üzerine kıymalı bezelyeli harcı yayın. Üzerine kalan yufkaları, aralarına sostan sürerek koyun. Üzerine bir kapak kapatın ve en kısık ateşte, altını üstünü pişirin.

Yorumlar