Şerbetli Tatlılar: Kadayıf Dolması-Portakallı Şekerpare-Hindpare-Susamlı Şekerpare-Kakaolu Şekerpare
Kadayıf Dolması
500gr. Kadayıf
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
3 Yumurta
Ceviz (iri dövülmüş)
Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti:
3,5 Su bardağı şeker
3,5 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı: Sütü, suyu, yumurtaları birlikte çırpın. Kadayıfı tel tel ayırın ve parçalar koparın. İçlerine ceviz koyup sarma sarar gibi sarın. Sütlü karışıma iyice bulayın ve sıkın. Kadayıf dolmalarını sıvı yağda kızartıp soğuk şerbetine atın.
Portakallı Şekerpare
125gr. Oda ısısında yumuşatılmış margarin
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yumurta+1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Şurubu için:
3 Su bardağı su
2,5 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için:
1 Yumurta akı
File fındık
Yapılışı: Margarini, sıvı yağını, yumurtayı, yumurta sarısını ve şekeri karıştırın. Portakal kabuğu rendesini, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip kulak memesinden biraz sertçe bir hamur yoğurun. Şekerparenin hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekilleri verin. Üzerlerini yumurta akına ve file fındığa buladıktan sonra fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dökün.
Hindpare
250gr. Margarin (yumuşak)
1,5 Çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
2 Yumurta
Aldığı kadar un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Şerbetine:
3,5 Bardağı su
3,5 Su bardağı şeker
1/4 Limon suyu
125gr. Yumuşatılmış margarin
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta+1yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2,5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Yumurta akı
Antep fıstığı ve susam
Hamuru için:
2 Yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi rendesi
Yarım su bardağı toz şeker
125gr. Yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı irmik
1 Paket kakao (25gr.)
1 Yumurta
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Şurubuna:
3 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Üstü için:
Hindistan cevizi rendesi
Antep fıstığı
Yapılışı: Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Unla kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yuvarlak şekiller verip hafifçe bastırın. Şekerparelerin her yerini suya ve hindistan cevizine bulayın. Ortalarına fıstık batırıp fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dökün.
Tüm şerbetli tatlı tarifleri burada.
Yorumlar
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
hayırlı bayramlar...
sevgiler..