Kıymalı Ispanaklı Lazanya
Kıymalı Ispanaklı Lazanya
10 Lazanya yaprağı (Barilla)
200gr. Kıyma
300gr. Ispanak
1 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, karabiber
Kaşar peyniri, tuz
Beşamel Sos İçin:
1 Su bardağı+çeyrek su
bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı
yağ
1 Yemek kaşığı un, tuz
Yapılışı: Yemeklik doğranmış
soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı doğrayıp, yıkayın, fazla sularını
sıkın ve kıymaya ilave edin. Ispanağı sulandırmadan soteleyin. Salçayı ekleyip
kavurun. 2 Su bardağı suyu, tuzu, karabiberi koyup 1-2 taşım kaynatın. Küçük
bir fırın kabına ıspanaklı içten 1-2 kepçe koyup yayın. Üzerine 2 adet lazanya
yaprağı koyup, üzerine tekrar ıspanaklı içten koyun (ıspanaklı iç sulu ve sıcak
olmalıdır). Lazanyalar ve kıymalı ıspanaklı iç bitene dek bu şekilde devam edin
(kıymalı içi lazanyaların kenarlarına da gelecek şekilde bolca koyun). En
üstüne de kıymalı içten koyup yayın ve bir kenarda bekletin. Kaşar peynirini
rendeledikten sonra kaşar peynirini de bir kenarda bekletin. Beşamel sosu
hazırlamak için, margarin ve sıvı yağı küçük bir tencereye alın ve margarini
eritin. Unu yağa ilave ettikten sonra hafifçe kavurun. Tuzu, sütü ekleyip
muhallebi kıvamına gelene dek pişirin( biraz suluca bir sos hazırladım). Hazırlanan
beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün. Üstüne kaşar peynirini serpin. Kıymalı
ıspanaklı lazanyayı, fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar