Jambonlu Fırında Mantı
Jambonlu Fırında Mantı
2 Su bardağı hazır mantı
3 Dilim hindi füme jambon
Kaşar peyniri
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı dolusu
margarin
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Jambonları şerit
şerit doğrayıp, az sıvı yağda soteleyin. Hazır mantıyı haşlayıp süzün. Mantıyı,
jambonu, tuzu, karabiberi, biraz sıvı yağı karıştırın ve yağlanmış küçük bir
tepsiye koyun. Margarin, sıvıyağ karışımında unu sarartmadan hafifçe kavurun. Sütü,
tuzu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırlanan beşamel sosu
mantının üzerine dökün. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyun. Jambonlu
mantıyı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar