Jambonlu Fırında Mantı



Jambonlu Fırında Mantı

2 Su bardağı hazır mantı
3 Dilim hindi füme jambon
Kaşar peyniri
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı dolusu margarin
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı: Jambonları şerit şerit doğrayıp, az sıvı yağda soteleyin. Hazır mantıyı haşlayıp süzün. Mantıyı, jambonu, tuzu, karabiberi, biraz sıvı yağı karıştırın ve yağlanmış küçük bir tepsiye koyun. Margarin, sıvıyağ karışımında unu sarartmadan hafifçe kavurun. Sütü, tuzu ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırlanan beşamel sosu mantının üzerine dökün. Kaşar peyniri dilimlerini üzerine koyun. Jambonlu mantıyı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Adsız dedi ki…
Merhaba Armina Hanım, tarifiniz çok değişik daha önce fırında şambonlu makarna yapmıştım ama hiç mantıyı denememiştim. Yeni fikirleriniz için teşekkürler