Jöleli İrmik Tatlısı
Jöleli İrmik Tatlısı
9 Yemek kaşığı irmik
9 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı dolusu
hindistan cevizi rendesi
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı margarin
1 Paket limon ve kivi aromalı
jöle
Yapılışı: İrmiği, şekeri,
hindistan cevizi rendesini, vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Sütü,
margarini ilave edip karıştırın ve üzeri göz göz olana kadar pişirin. Islatılmış
küçük bir tepsiye sütlü irmik tatlısını dökün. İrmik tatlısını iyice soğutun. Jöleyi
üzerindeki tarife göre hazırlayıp, irmik tatlısının üzerine dökün. Buzdolabında
birkaç saat beklettikten sonra (jöle donana kadar)ikram edin.
Yorumlar