Elmalı Kakaolu Kek
Elmalı Kakaolu Kek
2 Yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
2 Yemek kaşığı margarin
2 Yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
2 Tatlı kaşığı dolusu kakao
1 Çay kaşığı karbonat
1 Tutam tuz
Aldığı kadar un
1 Büyük elma, tarçın
Üzeri İçin (tarçınlı sos):
Çeyrek su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 Yemek kaşığı su
1 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri bir kaba alıp iyice çırpın.
Eritilmiş margarini, yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu, tuzu, karbonatı,
nişastayı koyup karıştırın. Yağlanmış un serpilmiş küçük kalıplara kek hamurunu
dökün. Elmaları soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları keklerin
üzerlerine koyup hafifçe bastırın. Elmaların üzerlerine tarçın serpin. Kekleri
fırında pişirip soğutun. Tarçınlı sosu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini
küçük bir tavaya alın. Şekerle yağ eriyene dek sürekli karıştırarak sosu pişirin.
Hazırlanan sosu keklerin üzerlerine dökün.
Yorumlar