Kuru Biber Dolması


1kg.Kırık pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
1,5 Yemek kaşığı dolusu sumak
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Karabiber, pul biber, maydanoz
Kırmızı toz biber, nane
Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp, 1 su bardağı sıvı yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci, salçaları, doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu, şekeri ilave edip iyice kavurun. Pirinçli harcı ocaktan alıp, içine 1 su bardağı su katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 1-2 saat dinlendirin. Dolmalık kurutulmuş biberleri kaynayan suya attıktan sonra 10 dakika haşlayın süzgece alın. Biberleri süzgeçte bir süre bekletin. Hazırlanan pirinçli içi dolmalık biberlere doldurup tencereye koyun. Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Tencereye yeterince sıcak su koyup, dolmaları pişirin.


Yorumlar