Kuru Biber Dolması
1kg.Kırık pirinç
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Büyük soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
1,5 Yemek kaşığı dolusu sumak
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Karabiber, pul biber, maydanoz
Kırmızı toz biber, nane
Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp, 1 su bardağı sıvı
yağla birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci, salçaları, doğranmış maydanozu,
baharatları, tuzu, şekeri ilave edip iyice kavurun. Pirinçli harcı ocaktan
alıp, içine 1 su bardağı su katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapattıktan
sonra 1-2 saat dinlendirin. Dolmalık kurutulmuş biberleri kaynayan suya
attıktan sonra 10 dakika haşlayın süzgece alın. Biberleri süzgeçte bir süre
bekletin. Hazırlanan pirinçli içi dolmalık biberlere doldurup tencereye koyun.
Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Tencereye yeterince sıcak
su koyup, dolmaları pişirin.
Yorumlar