Pırasalı Patatesli Börek
2,5 Yufka
İçi için:
2 Büyük patates
3 Pırasa
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber
Sosu için:
1 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta
Yapılışı: Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. Pırasaları
ince ince doğrayıp, sıvı yağ margarin karışımında kavurun. Patatesi, doğranmış
maydanozu, tuzu, baharatları pırasaya ilave edip kavurun. Ayrı bir kapta sos
malzemelerini çırpın. Yağlanmış teflon tavaya iri kesilmiş yufkaları aralarına
sütlü sostan sürerek ve patatesli içten koyarak döşeyin. Sosu artarsa, artan
sosu böreğin üzerine dökün. Üzerine kapak kapatın ve kısık ateşte arkalı önlü
pişirin.
Yorumlar