Kolay Elde Açma Börek
Hamuru için:
500gr. Un
150gr. Yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İçi için:
1 Bağ pazı
1,5 Su bardağı beyaz peynir
1 Soğan, maydanoz
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Ayrıca:
Un ve sıvı yağ
Yapılışı: Unu, kabartma tozunu, tuzu karıştırıp ortasını açın. Unun ortasına yoğurdu, yumurtayı, margarini koyun. Ortadaki malzemeleri karıştırın. Kenarlarından un alıp, hamuru çok az ılık su ilavesiyle yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin. Pazıyı doğrayıp yıkadıktan sonra haşlayın. Fazla suyunu sıkıp bir kenarda bekletin. İnce doğranmış soğanı, sıvı yağla birlikte pembeleşene dek kavurun. Pazıyı, tuzu, karabiberi ekleyip biraz çevirdikten sonra ocaktan alın. Doğranmış maydanozu, katıp karıştırın. Pazı kavurmasını soğutup içine peyniri, pul biberi, kırmızı toz biberi koyup karıştırın. Hamurdan 11 adet beze yapın. Bezenin birini merdaneyle ve biraz unla açıp, bir kenarına pazılı içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, u şekline getirdikten sonra uçlarını içe doğru kıvırın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürün ve fırında pişirin.
Yorumlar
ellerine sağlık canımm.
sevgiler..
ellerine sağlık canımm.
sevgiler..
Ellerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...
Yeni oluşum olan sitemizde güncel ve yükselmekte olan siteleri arama motorundan bulup ziyaretçilerini arttırmayı hedeflemekteyiz
Sitenizin trafiği 1 hafta içinde 2 ye katlanarak artmaya devam edecek.
siteniz için ayrıca ücretsiz olarak Banner, Logo, tanıtım kartları ve özel şablon tasarımları yaptırabilirsiniz..
Sevgiler