Erişteli Su Böreği
125gr. Erişte
125gr. Margarin
3 Yufka
3 Yumurta (1 sarısı üzerine)
2 Su bardağı süt
250gr. Beyaz peynir ve çökelek karışımı
Maydanoz
Yapılışı: Erişteyi tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Eritilmiş margarini, sütü, yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Haşlanmış erişteyi, peyniri ve ince doğranmış maydanozu ayrı bir kapta karıştırın. Yufkaları ikiye kesin. Yağlanmış tepsiye yufkaların yarısını aralarına sütlü sostan sürerek koyun. Üzerine peynirli erişteli karışımı koyun. Kalan yufkaları da aralarına sütlü sostan koyarak tepsiye döşeyin. Kalan sosu üzerine dökün. Çırpılmış 1 yumurta sarısını üzerine sürdükten sonra böreği fırında pişirin.
Yorumlar