Patatesli Gül Böreği ve Peynirli Gül Böreği
5 Yufka
Patatesli iç için:
Haşlanmış patates, süt, margarin
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Peynirli iç için:
Çökelek
Sosu için:
3 Yumurta (2 sarısı üzerine)
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp, soyun ve rendeleyin. Margarinle sıvı yağı küçük bir tencereye koyup, margarini eritin. Patatesi ilave ettikten sonra karıştırın. Sütü, karabiberi, tuzu ekleyip patates püresini hazırlayın. Patatesli içi soğumaya bırakın. Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Yufkaları üst üstte koyup, ortalarından ikiye kesin. Üzerlerine sostan sürdükten sonra geniş kenarlarına patatesli içten (bazılarına patatesli içten, bazılarına çökelek koydum) koyup, rulo biçiminde sarın. İçe doğru kıvırarak gül şekline getirin. Hazırlanan börekleri yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine kalan sostan gezdirin. Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra börek tepsisini derin dondurucuya kaldırın. Gül böreklerini derin dondurucuda 1 gece bekletin ve üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.
Yorumlar