Fındıklı Baklava (Baklava Yufkasıyla)
17 Yaprak hazır baklava yufkası
160gr. Tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
150 Grama yakın iri çekilmiş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Yapılışı: Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve şerbeti ılınması için bir kenarda bekletin. Fındıkla tarçın bir kapta karıştırın. Tereyağıyla sıvı yağı tavaya alıp, tereyağını eritin. Baklava yufkalarını aralarına tereyağı sıvı yağ karışımından sürerek üst üstte koyun. Kare kare kesip, üzerlerine fındık tarçın karışımından koyun. Üçgen biçiminde kapattıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kalan yağı gezdirip, fırında pişirin. Tatlı ılık şerbette ılıkken, şerbeti tatlının üzerine dökün.
Yorumlar