Kremalı Güllaç



300gr. Güllaç

1,5 Litre süt

600gr. Şeker

Kreması İçin:

1Litre süt

6 Yemek kaşığı dolusu un

10 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı margarin

2 Vanilya

Ayrıca:

Gül suyu

Yapılışı: Krema malzemelerini tencereye alıp, karıştırdıktan sonra üzeri göz göz olana dek pişirin. Hazırlanan kremayı ocaktan alıp, ara ara karıştırarak soğutun. 1,5 Litre sütle 600gr. Şekeri ayrı bir tencere koyup, süt ılıyana ve şeker eriyene kadar ocakta tutun. Güllaçların yarısını iri parçalara bölerek ve üzerlerine şekerli sütten dökerek, büyük boy borcam tepsiye koyun. Üzerine kremayı döküp yayın. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde tepsiye koyun. Kremalı güllacı birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra gül suyuyla birlikte ikram edin.

Yorumlar